אומגה קופות

תקן EMV בישראל - סליקת אשראי בטוחה

מה זה EMV?

תקן (Europay MasterCard Visa) EMV הוא טכנולוגיה המאפשרת שימוש בכרטיס אשראי בצורה מאובטחת וחכמה, בדיוק כמו שקורה במדינות רבות בחו"ל – במקום למסור את כרטיס האשראי למוכר, דוחפים את כרטיס האשראי הכולל שבב אלקטרוני למסוף, ומקישים את הקוד הסודי.
התקן, שפעיל בחו"ל מזה עשור, החל להתפתח בישראל כבר בשנת 2015, וכיום הבנקים בישראל מחויבים להנפיק כרטיסי אשראי עם שבב אלקטרוני, במקביל לפס המגנטי, כשמנגד – בנק ישראל וחברות האשראי יפילו את האחריות על בתי העסק במקרים של הונאה, אם אלה לא יאפשרו ללקוחותיהם לבצע עסקאות אשראי בטכנולוגיה החדשה.

תקן EMV סליקת אשראי בטוחה

בנק ישראל החל ב 27/11/2019 להאיץ את הטמעת תקן EMV שנמצא בשימוש בחו"ל כבר שנים רבות, ונכנס עכשיו לשימוש בישראל.
כרטיס האשראי שברשותנו הפך לאמצעי הרכישה הפופולרי והנוח ביותר – במסעדות, בתחנות הדלק, בבתי הקפה, במרכזי הקניות וכמובן ברכישה באינטרנט. כולנו מכירים את התהליך: אנו מגישים את כרטיס האשראי למוכרן, ממתינים לאישור העסקה וחותמים על הספח. אלא שלצד השיטה האהובה והמוכרת, ישנה גם עלייה במספר מקרי ההונאה, גניבת
פרטי הכרטיס ותוכן הפס המגנטי.
עקב זאת החליט בנק ישראל להשתמש בתקן EMV שנמצא בשימוש בחו"ל כבר שנים רבות, ונכנס עכשיו לשימוש בישראל.
כיצד הוא ישפיע על העסקים והצרכנים, ומהם היתרונות שלו?

מתי זה נכנס סופית לישראל

לוח הזמנים שבנק ישראל הגדיר לטובת הטמעה מלאה של תקן emv בארץ:

  • 31/3/2020 – החל מתאריך זה הונפקו אך ורק כרטיסים התומכים ב EMV ו -Less Contact – השלב הושלם
  • 30/11/2020 – כל עסקאות הסליקה שיתבצעו בבתי עסק גדולים (כאלה שמחזור סליקות האשראי שלהם עלה על 100 מיליון בשנת 2019 – לא כולל תחנות ומשאבות דלק
  • 31/6/2021 – מתאריך זה יחוייבו גם בתי עסק קטנים להשתמש בסליקה בעלת תקן EMV (חוץ ממשאבות דלק)
  • 31/6/2022 – אם הכל יעבוד כשורה זה יהיה השלב האחרון בו יתבצע יישור קו סופי ובו כל בתי העסק יחויבו ללא יוצא מן הכלל להשתמש בתקן emv

כולל משאבות דלק וכולל בתי עסק שמעל ל 90% מהמחזור שלהם הינו עסקאות שלא מחייבות נוכחות של הכרטיס: עסקאות אינטרנטיות וטלפוניות

כיצד שימוש בתקן EMV ישפיע על עסקים?

רכישת מכשיר סליקה EMV כרוך בהוצאה של מאות עד אלפי שקלים בודדים, ובנק ישראל יחייב את כל בתי העסק להשתמש במערכת הנ"ל, כשזו תיכנס באופן מלא לשוק. עד היום, ביצוע רכישה באמצעות כרטיס אשראי שלא בידיעת בעל הכרטיס (גניבה, זיוף וכד'), תעביר את הנזקים הכספיים, על חברת האשראי. בהמשך, בעל עסק שלא ישתמש במסוף EMV, יספוג את הנזקים הכספיים שיגרמו ללקוחותיו כתוצאה משימוש לא מורשה בכרטיס. מדובר בסיכון כלכלי גבוה ביותר, שכן הונאות בכרטיסי אשראי מתבצעות על בסיס יום-יומי.. כדאי לקחת בחשבון שלאחר הפעלת תקן EMV בישראל, לקוחות רבים ירגישו בנוח לבצע רכישות בבתי עסק בעלי מערכת מאובטחת – שתהפוך לסטנדרט – ורבים מהם ידירו רגליהם מעסקים אשר לא מאפשרים להם את הביטחון המלא.

EMV

כיצד EMV ישפיע על הצרכנים?

כמו בתחומים רבים בחיים – כשמתרחשות מהפיכות בשוק, הצרכנים כולם מתיישרים. מכשיר סליקה EMV יאפשר לצרכנים לחוש בטוחים יותר בעת הרכישה, ולדעת שבית העסק איתו הם מבצעים עסקה עובד בשיתוף פעולה מלא עם בנק ישראל וחברות האשראי. מרבית כרטיס האשראי שהונפקו החל משנת 2015 הם כרטיסים חכמים המותאמים לטכנולוגיה החדשה, וניתן לזהות אותם על ידי שבב אלקטרוני מוזהב הנמצא בחזית הכרטיס.

תקן (Europay MasterCard Visa) EMV הוא טכנולוגיה המאפשרת שימוש בכרטיס אשראי בצורה מאובטחת וחכמה, בדיוק כמו שקורה במדינות רבות בחו"ל – במקום למסור את כרטיס האשראי למוכר, דוחפים את כרטיס האשראי הכולל שבב אלקטרוני למסוף, ומקישים את הקוד הסודי. התקן, שפעיל בחו"ל מזה עשור, החל להתפתח בישראל כבר בשנת 2015, וכיום הבנקים בישראל מחויבים להנפיק כרטיסי אשראי עם שבב אלקטרוני, במקביל לפס המגנטי, כשמנגד – בנק ישראל וחברות האשראי יפילו את האחריות על בתי העסק במקרים של הונאה, אם אלה לא יאפשרו ללקוחותיהם לבצע עסקאות אשראי בטכנולוגיה החדשה.

תקן EMV באומגה

חברת אומגה, החברה המובילה בתחום הקופות הרושמות לבתי-עסק, ממליצה לכם לא לחכות לדקה האחרונה ולאפשר לכם וללקוחותיכם שקט נפשי – הזמינו קופות רושמות חדשות עם תקן EMV, או שדרגו את הקופות הקיימות והוסיפו להם מסוף EMV.

רמת אבטחה גבוהה ומניעת הונאות

התקן החדש, כאמור, מונע הונאות ושימוש ללא היתר בכרטיס האשראי. כיום, אדם אשר גונב כרטיס אשראי או מוצא אותו זרוק ברחוב – יכול לבצע עסקאות רכישה אף ללא צורך בהצגת תעודת זהות. מלבד הנזק שנגרם לצרכן ולחברת האשראי – בית העסק נדרש לספק הסברים בדבר אי בקשה להצגת תעודת זהות ממציג הכרטיס ואי החתמתו על הספח. בנוסף, לטובת פיצוח ההונאה – נדרש בעל העסק להציג סרטוני מצלמות ולתת עדות. תקן EMV מבטיח רמת אבטחה גבוהה ביותר ומונע הונאות, שכן על מנת לבצע רכישה יש צורך בהקשת הקוד הסודי. השיטה, אשר מתקיימת באירופה ובמדינות נוספות כבר מספר שנים, הוכיחה את עצמה והביאה לצמצום משמעותי במספר מקרי ההונאה בכרטיסי האשראי.

שאלות נפוצות בנושא מסוף בתקן EMV

האם יש הבדל באופן השימוש בכרטיס בעת ביצוע התשלום?

בכל עסק תתוסף עמדת מסופון הפועל בתקן EMV והחיוב מתבצע פיזית על ידכם. כלומר עליכם להכניס את כרטיס האשראי לחריץ המסופון ולהקליד בעצמכם את הקוד הסודי.

כיצד משלמים בעסקאות טלפונית או בעסקאות באתרי אינטרנטית?

ללא שינוי, כלומר יש למסור את מספר כרטיס האשראי, תוקף ושלוש ספרות אחרונות בגב הכרטיס. חשוב לזכור שיש לבצע עסקאות באתרים מאובטחים וכי אין למסור לגורמים שמתקשרים אליכם באופן יזום את פרטי האשראי והקוד הסודי בפרט.

איך מקבלים קוד סודי לשימוש בתקן EMV?

הקוד עמו משלמים במסופון הפועל בשיטת אבטחה EMV הינו הקוד למשיכת מזומנים

מה עושים אם שכחתי את הקוד הסודי?

ניתן לשחזר את הקוד באתר האינטרנט או האפליקציה של חברת האשראי. רשמו בגוגל "שחזור קוד סודי" ומיד יעלו תוצאות לאתרי האינטרנט. כמו כן ניתן לשחזר במענה בשירות הלקוחות

אם אין לי מסוף EMV בעסק ואני רוצה להחליף, למי לפנות?

יש לפנות לחברה המשווקת קופות, כאן באומגה קופות נשמח לתת לך הצעת מחיר.

האם מסובך להחליף מסוף בתקן החדש? האם אקבל הדרכה?

החלפת המסוף אינה מסובכת כלל, וכן ביצוע החיובים. עם רכישת המסופון תקבל הדרכה מהמשווק.

כמה עולה מסוף חכם?

טווח המחירים משתנה בהתאם לסוג המסופון, באומגה קופות נשמח להעניק לך הצעת מחיר בהתאם לצרכים של העסק.

צרו קשר לקבלת מידע ואפשרויות רכישה


מידע נוסף

לקופות של אומגה

Call Now Button דילוג לתוכן