זוכרים שלפני משהו כמו 30 שנה המחשבים שלנו היו ענקיים, איטיים, לא מתוחכמים, כבדים ובואו נודה באמת – ממש לא יפים? בין אם אתם זוכרים את הימים הללו ובין אם לא אנו שמחים שהעידן ההוא חלף ושהיום המחשבים שלנו מתוחכמים (אולי אפילו יותר מדי), יפים למראה, מגוונים ומקלים על חיינו, בעיקר כאשר מדובר על חייהם של בעלי העסקים.
בימים הללו – בהם המחשב תפס רבע מהמשרד או החנות היו הקופות הרושמות מוגבלות ביותר – אולי כינו אותם בשם "קופות רושמות" אך הן לא דמו כלל לקופות הרושמות של ימינו. הפעולות שהקופות ביצעו כללו בעיקר: חיבור, חיסור, כפל וחילוק כך שהן תרמו לבעלי העסקים אך במידה מעטה ולא יותר. אם נקפוץ מספר שנים קדימה נוכל לראות ששוק הקופות הרושמות נמצא בהתפתחות מתמדת והיום הקופות מהוות חלק משמעותי מעולם העסקים.
מאז שנת 1879 – השנה בה המציא אחד מבעלי פאב בשם ג'יימס ריטי ממדינת אוהיו את הקופה הראשונה כדי למנוע מעובדיו להמשיך לגנוב ממנו כספים. ביחד עם אחיו ג'ון ובהשארת עולם הספנות שם ראה שהמדחף מבצע ספירה של מספר סיבובי מנוע כך יצר מכונה שניתן לשלשל לתוכה מטבעות מ 5 ועד 95 סנט. ג'יימס ניסה לשווק את המכונה לעוד עסקים אך משלא הצליח החליט למכור את הפאב.
בתמונה: הקופה הראשונה של ג'ון ריטי
במקרה או שלא הגיע בעלים חדש לפאב-ג'ייסון אקרט, הוא ראה את המכונה והחליט לשדרג אותה והוא הוסיף לה מגירה שנפתחת רק כאשר נכנס כסף למכונה. אך השוק לא היה בשל וגם הוא לא הצליח לשווק את המכונה לעוד עסקים וכמו קודמו מכר את הפאב לאדם בשם ג'ין אייץ פטרסין אשר היה נלהב לנוכח המכונה שפאב. פטרסין שיפר את המכונה והוסיף לה אופציה של הוספת נייר עליה הודפסו הקבלות וחישוב של העודף ללקוח. השיפורים הללו דחפו אותו לפתיחת עסק תחת המוצג NCR. בחברת NCR עבד אדם בשם צ'ארלס קטרינג שפיתח עבור המוכנה מנוע חשמלי.
כך משנה לשנה נוספו עוד שכלולים לקופה אולם פריצת הדרך הטכנולוגית המשמעותית וההכרה העולמית שייכת ללברת קאסיו היפנית שלקחה את "המכונה" והפכה אותה למודל המוכר לנו היום.
עברו הרבה מים בנהר והיום, השוק די מוצף בקופות רושמות, חלקן טובות יותר וחלקן פחות. בסך הכל ניתן לומר שהקופות המודרניות מתאפיינות בטכנולוגיה מתקדמת. הקופות שניתן למצוא בשוק מכילות מגוון פונקציות שמאפשרות לבעל העסק לקבל תמונה מלאה בנוגע לפעולות השוטפות. הקופות הרושמות עוקבות אחרי המלאי שקיים במחסנים, מנהלות אותו, מנהלות את העבודה עם הספקים, מנהלות חשבונות ומפיקות דוחות, בונות מועדון חברים, מאפשרות קיום מבצעים והנחות, עוקבות אחר הפעילות במועדון החברים, מאפשרות תשלום בכרטיסי אשראי, צ'ק או מזומן ופועלות במהירות שמקלה מאוד על העובדים וחוסכת הערות של לקוחות "סבלניים".
קופות חכמות לעסק של ימינו מתקדמות גם מונעות גניבות (כפי שציינו למעלה) ומאפשרות מעקב אחר הפעילות של העובדים. באמצעות הקופות יכול בעל העסק לדעת מיהם המוכרים המובילים והפחות מובילים – כך שהוא יכול לצ'פר את המובילים ולחזק את אלו שפחות מצלחים. היתרונות הרבים של הקופות הרושמות אינם מסתיימים האלו שהזכרנו והמגוון הנרחב מקל על כל בעל עסק, חנות בגדים, מכולת או כלבו גדול לבצע את הפעולות השוטפות, להירגע ולפנות זמן ללקוחות (גם החיוך ללקוח דורש זמן ושלוות נפש מסוימת, מסכימים?).
נוסף על הפונקציות הרבות שמכילות הקופות הרושמות ניתן גם להתאים אותן לגודלו של העסק. לפעמים צריך לחבר לקופה אביזרים נוספים כמו למשל: קוראי ברקוד או מדפסת מדבקות ובמקרים בהם השטח קטן חשוב לרכוש קופה מתאימה שתאפשר התנהלות נוחה. אפשר גם לרכוש קופות שמציגות את החשבון ללקוחות ומאפשרות להם להרגיש שהם "בשליטה", קופות אלו יכילו מסך דו צדדי או שני מסכים. אם אתם מעוניינים למצוא קופה רושמת מתקדמת ואיכותית שמתאימה לעסק שלכם אתם מוזמנים לפנות אל אומגה קופות רושמות ולקבל שירות מקצועי שכולל: ייעוץ אישי, אחריות, תיקון תקלות, תמיכה טכנית ומענה במגוון ערוצים לנוחיותכם.